Categories

Introducere

Nu există decât o singură cauză pentru nefericire: convingerile false pe care le ai în cap, convingeri atât de răspândite, atât de des întâlnite, încât nu-ţi trece prin cap să le pui sub semnul întrebării.
Anthony de Mello

Bună,

Vad in jurul meu atat de multi oameni pesimisti, deprimati si apatici si de multe ori omenii respectivi imi sunt prieteni dragi. Vreau sa aduc o raza de speranta, poate ceva zambete si sa-i fac putin mai fericiti decat sunt acum.

Ne putem schimba atitudinea devenind din pesimisti optimisti?

Eu cred ca da si de aceea pe site-ul acesta am incercat sa adun ideile si tehnicile pe care le-am intalnit pana acum si care pot ajuta in procesul schimbarii.

Ideile şi tehnicile compilate aici sunt împărţite în 3 categorii mari: Atitudine, Direcţie şi Efort.

Atitudinea e prima pentru că fără o atitudine bună, fara a dori o schimbare si fara e crede ca aceasta este posibila, Direcţia şi Efortul sunt de prisos.

Direcţia ţine de focalizare, la fel cum razele soarelui focalizate pot tăia prin oţel, şi Efortul focalizat poate tăia prin orice obstacol. O tinta spre care sa te indrepti te va ajuta sa-ti mobilizezi mai bine fortele.

Efortul trebuie înţeles. Fără o înţelegere eficientă a modului în care acţiunile noastre se transformă în rezultate, există riscul de a abandona încercarea.

Site-ul se numeşte Optimism pentru că sunt optimist în legătură cu eficienţa ideilor şi tehnicilor prezentate aici. Ştiu că vor schimba lume pentru ca vad cum au inceput sa ma schimbe pe mine.

Petre